Sýr čerstvý i zralý, riccota i brindza - vše ovčí
28.5.2014
Máme na Biostatku novou vakuovačku, což se hned projevilo na vyšší hygieně, rychlosti i komfortu výroby. Usnadnilo transport. Prodloužilo trvanlivost zabaleného tovaru. Estetická vydatnost také konečně nějaká a celkový prožitek z konzumace jakbysmet. Až zkolaudujeme a začneme polepovat etiketami, stane se z našich ovčích mléčných produktů dárkové zboží. Těšíme se spolu s vámi.
Celý příběh vzniku sýra a dalších mléčných derivátů popíšu později, teď akorát vložím krátké popisy a ceny:
Čerstvý ovčí sýr - 200Kč/kg - nejčastěji cca půlkilové balení - dá se krájet, ale ne strouhat, nasolený a přece nasládký, z nepasterizovaného mléka. Zabalený vydrží 10dní, po rozbalení další týden
Zralý ovčí sýr - 250Kč/kg - 20-60dkg - skoro se dá strouhat, ale parmezán to není, s kulturou, intenzivnější chuť, ale ne plísňák, z nepasterizovaného mléka. Zabalený vydrží 14dní, po rozbalení další týden
Riccota - vaničky 250ml za 40Kč, 500ml za 70Kč, něco jako cottage, tvaroh... bez tuku, pasterizované - na pomazánky, do pečení... Vydrží krátce
Brindza - vaničky 250ml za 80Kč, 500ml za 150Kč, všichni známe, jen nevím, jestli se píše s měkkým nebo tvrdým I/Y. Ale vydrží dlouho, případně ještě trochu dozraje.
Čerstvé mléko v PET lahvi, žinšica, syrovátka, smetana... umíme také, stačí se optat. Vydrží krátce, pak kysne. Nehořkne, kysne.
Semtam někam jedeme a jsme otevření dohodám o závozu, přebrání, nechání. Hlavní odbytiště je ovšem přímo u nás - prodej ze dvora.
Také nabízíme KILO MEDU SADOVÉHO v pěkných šroubovacích sklenicích s hezkou etiketou za 140Kč. Nejdná se o produkt z ovčího mléka, ale to nevadí.
Dobrou chuť.
Autor: Vojtěch Veselý | Sekce: PRODUKTY | Tisk | Poslat článek známému