Čerstvý sýr a Mezihorská brynza k nákupu
15.5.2017
Obojí můžete znát z loňska i předloňska. Také si možná pamatujete, že kterýkoli sýr co nebyl čerstvý a bylůa v něm kultura nebo jsme jej využili, se jmenuje Matyáš. Tak ten také rozvíjíme.
Rozvíjí jej Markéta, zaměstnankyně Biostatku, jejíž specifické potřeby reagují na běžné bariéry absolventek v česku. Markéta je tedy klientkou sociálně zemědělského programu a věnuje se Matyášovi. Reviduje kapacity zpracovny, studuje kultury a konzultuje je s ostatními sýraři, také běhá po zámeckém areálu s teplo- a vlhko-měry v dlaních, aby měření v místních sklepech probíhalo exaktně a také hlavu se srdcem má plnou Matyáše. Za osum měsíců je tedy naděje, že nabídneme něco typu chedaru Scotch style, pekoríňa nebo parmidžánu. O něco dříve gouda také s etiketou Matuáše. Na uzený sýr jsme se dohodli, že nalepíme etiketu Ovčí lahůdka.
Až zase odevzdám Hedviku s kašparem Lence, což bude hned koncem týdne, zajedu ještě před dojením na Medos, což je jakási silniční brána Karlovarského kraje, domluvím s tamním šéfem umístění minilednice hned vedle magazínů a DVD a přeprodávání toho všeho našeho tam. V minulosti nabízeli Zatloukalovo - budiž mu sláva věčná na dosah - ekobrikety, sezonně Račetickou cibuli, tak Biostatkové mléčné a pak další faremní zboží by tam také mohli vzít, co myslíte?
Takže sociální zemědělství v praxi jede.
Autor: biostatek | Sekce: PRODUKTY | Tisk | Poslat článek známému