Mošt z jablek a hrušek 2012
30.10.2012
Větve se letos prohýbaly pod obojím, poněvadž jak jablek tak hrušek na každém stromě bylo několik metráků. Moštování se tím pádem stalo záchranou vzrostlých vysokokmenů. Nestíháme ani setřásat, rovnou sbíráme. Pak myjeme, drtíme, lisujeme, necháváme ustát a po dni pasterizujeme, 78°C 20min. Balíme do 5l bag-in-boxů. Kdo si přijde, s tím měníme za to, co má a dá. Umíme vyrobit čistě jablečný mošt nebo mix jablko+hruška. Někdo radši říz, jiný chuť zaoblenou sladkou krémovitostí. Jak dlouho šťáva v plastovém pytli vydrží? Letos vlétě jsme při příležitosti Hedvičiných křtin otevřeli několik posledních loňských a v poho. Kamarád dokonce letos v září našel předloňskou bednu také bez újmy. Takže dobrý.
Autor: Vojtěch Veselý | Sekce: PRODUKTY | Tisk | Poslat článek známému